Det har vært en stabil vinter hittil når det gjelder snø, og på mange steder i Gauldalen har den ligget fast siden november. Også framover ser det stabilt ut. Meteorologene har ikke et eneste snøfnugg på langtidsvarselet for de neste ni dagene, og det er meldt kjølig vær hele perioden.

På Yr.no er det mulig å sjekke snødybdene fra dag til dag. I Melhus og Midtre Gauldal finnes det tre målesteder; Soknedal (44 cm), Kotsøy (42 cm) og Løksmyra i Flå (30 cm). Gå inn her for å sjekke målesteder i Norge.

Snødybdene øker raskt mot fjellet, og flere vintersteder som besøkes av gauldalinger har snødybder på oppimot én meter. Storlidalen i Oppdal ligger for eksempel på 96 cm. Røros har 60 cm, og Meråker 40 cm.

Går vi til nabobygda i nord, Leinstrand, er snødybden registrert til å være bare seks cm.

Yr.no har også oversikt over snørekorden i hvert enkelt fylke. Her er det «gammelfylket» Nord-Trøndelag som går av med seiren, hvor målestasjonen i Verdal registrerte 101 cm denne uka. Norgesrekorden er i Rauma i Romsdalen, hvor det er 213 cm på fjellet Mannen.

Sjekk rekordene for hvert fylke her.

Langmyra i Vassfjellet har rikelig med snø for skileik. Målestasjonen Løksmya i nærheten er registrert med 30 cm snø denne uka. Arkivbilde fra skidag for Flå skole. Foto: John Lerli