Mens stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap) mener at velgerne, kommune og næringslivet i området sør for Trondheim er blitt lurt etter at Nye Veier har bestemt seg for å satse på E6 nord for Trondheim, mener stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H) at ingen er blitt lurt.

Les også: Karianne Tungs uttalelser

Rystet over uttalelser

- Nå får vi ny E 6 gjennom hele Trøndelag til 28 milliarder kroner - og så skal vi føle oss lurt? Uttalelsene til Tung er rett og slett rystende. Det er grenser hvor mye politisk spill som kan hentes ut av en sak før vi setter hele regionen i et dårlig lys. Jeg håper at Ap-representanten merket seg uttalelsene til direktøren for Nye Veier, om at regional krangling kunne føre til at bygging kan bli utsatt. Med slike uttalelser fra en stortingsrepresentant, så er jeg redd for at så skal skje, uttaler Aarbergsbotten.

Tidligere på dagen skrev Trønderbladet om stortingsrepresentant Karianne Tungs reaksjon på prioriteringslista til Nye Veier. Tung mener det er lite grunn til Høyre-jubel og kakespising.

- Må ha tillit

- Det viktigste er at vi nå får startet byggingen av E6 gjennom hele Trøndelag, og at vi er helt sikre på at vi faktisk får ny vei. Endelig blir det bygd vei helhetlig og ikke stykkevis og delt. Nå må vi tillit til at vegselskapet bygger så effektivt og bra som mulig, mener Aarbergsbotten.

Tunnelsikkerhet

Aarbergsbotten forsvarer at det ikke er E6 Melhus-Ulsberg som nå står for tur.

- Årsaken til at det blir startet med strekningen Ranheim - Værnes, er først og fremst tunnelforskrifter som stiller krav om nye tunnel-løp som en følge av trafikk-tallene. Fokus på tunnelsikkerhet gjør at det er vanskelig å få utsettelse fra dette kravet, og derfor må disse bygges nå. Minner om at Arbeiderpartiet tidligere gått imot at E 6 øst skulle bygges ut, da de mente at det kunne gå på bekostning av elektrifiseringen av jernbane og andre veistrekninger. For oss i Høyre er vi svært godt fornøyde med at vi får i pose og sekk - både elektrifisert jernbane og nye veier - og det gjennom hele Trøndelag. Vi føler oss ikke lurt, heller kjempeglad for at folk og næringsliv får ny, trygg og god vei, uttaler Aarbergsbotten.