- Jeg hadde regnet med at det ville bli veibygging siden dagens E6 i Gauldalen er så ulykkesbelastet, Men jeg er jublende glad for at E6 er blitt med i første fase, sier Guro Angell Gimse (H) som er fylkestingspolitiker og formannskapsmedlem i Melhus.

Les også:Nye Veier fortalte i dag om de første prosjektene

Vil feire

Nyheten om at Nye Veier har satt blant annet E6 Melhus-Ulsberg blant prosjektene i første fase, har skapt stor glede i Høyre. Gimse sier at riktignok er det ikke satt noe oppstartsår, men at E6 er med blant prosjekter som kan bli påbegynt i 2019/2020.

- Det er ikke rart E6-prosjektet er blitt utsatt på grunn av at strekninga ikke er ferdig regulert. Melhus kommune må sørge for å få ferdigregulert sin strekning. Jeg regner med at manglende reguleringsplaner er årsaken til at Nye Veier ikke har satt en dato, sier Gimse.

Giimse forteller at utspillet fra Nye Veier skal feires med kake, og at hun har meldt fra til fylkessekretær Christian Ingebrigtsen som bor i Melhus, om at dagens nyhet skal feires.

Les også: feststemning i Høyre

Garantert

Gimse mener at det nå er garantert at det blir bygd ny E6 fra Skjerdingstad til Ulsberg.

- De skal bygge raskt. Når de starter vil det gå fort unna, tror Gimse.

Gimse er en av dem som har hatt sympati med innbyggerne på vestsida på Kvål som vil ha veilinja på østsida.

- Jeg har fortsatt forståelse for at det er vanskelig det de har opplevd. De har sagt at de vil ha vei. Vi må få til ei løsning de kan leve med,sier Gimse.

Les også: angret på E6-valg