Det var en god dialog om hvordan samarbeidet mellom kommune og næringsliv i Midtre Gauldal skal bli bedre framover. Dette forteller partene i en pressemelding etter et dialogmøte mellom kommune og næringsliv 30. april.

Skarpt brev

Bakgrunnen for dialogmøtet var et brev som tidligere i vår var sendt til Midtre Gauldal kommune fra NiT (Næringsforeningen i Trondheimsregionen) Midtre Gauldal og næringslivet i Midtre Gauldal.

Trønderbladet omtalte brevet hvor næringslivet rettet kraftig kritikk mot kommunen. Brevet som var sendt formannskapet, hadde tittelen «Midtre Gauldal – en næringsvennlig kommune?»

Ifølge pressemeldingen ble dialogmøtet holdt mellom kommunen, NiT Midtre Gauldal og næringsaktørene. I møtet ble ulike eksempler på saker næringslivet opplever som uheldige, gjennomgått. Videre fikk kommunen informert næringslivet om lover, forskrifter, vedtatte planer etc. som kommunen må forholde seg til i saksbehandlingen.

Skal bli bedre

- Det var en god dialog underveis på hvordan samarbeidet mellom kommune og næringsliv skal bli bedre framover. Kommunen og næringslivet vil framover arbeide videre med de forhold som kom opp i nevnte brev, forteller partene i pressemeldingen. Den er undertegnet av ordfører Sivert Moen og daglig leder Aina Midthjell Reppe i NiT Midtre Gauldal:

- Det er en klar forventning til tettere dialog fremover, noe som vil gjøre både kommune og næringsliv bedre i stand til å levere innen sine områder. Et sterkt næringsliv er viktig for Midtre Gauldal kommune, som har som mål å være næringskommunen Sør for Trondheim, heter det til slutt i pressemeldingen.