Rolf Stranden (85 ) er lederen for Knausen lysstøperi og som nå har vært drevet av pensjonister på dugnad i 16 år.

Lysstøperiet er en gjenbruksvirksomheten som er knyttet til Det Norske Misjonsselskap. I over 50 gjenbruksbutikker over hele landet tas det imot lysstumper som fraktes til Melhus, og så får butikkene et rikholdig utvalg av stearinlys for salg.

LAGER KUBBELYS: Marie Kahrs med kubbelysproduksjon.

260 lystyper

Stranden forteller at det til tider er 260 forskjellige lystyper og farger som er til distribusjon. Og de prøver seg stadig med nye produkter.

- Akkurat nå har vi god tilgang på lysstumper og kunne nok slik sett hatt enda høyere produksjon, men vi trenger da enda flere pensjonister som vil være med på dette meningsfulle arbeidet, sier Stranden som legger til at det er unikt flott arbeidsmiljø å være i.

- Lysestøperiet er et godt møtested. Det er et godt fellesskap og arbeidsforholdene er meget bra, og arbeidet er inspirerende.

MED KJÆRLIGHETSLYS: Rolf Stranden med siste tilskudd av lys. Kjærlighetslyset.

Plass og flere frivillige

Akkurat nå har bedriften 330 kvadratmeter til disposisjon, men det er blitt i det minste laget, så det forhandles med huseier om mer plass. Ikke minst er det behov for større lagringskapasitet. Men det som står aller øverst på ønskelista er flere frivillige som kan være med å øke produksjonskapasiteten.