Forestillinga «Folk og røvere» vises i Melhus 7. og 8. mars, og da billettene ble lagt ut for salg i fjor sommer, gikk de unna som varmt hvetebrød. Den ene forestillinga er for lengst utsolgt, og til den andre er det noen få ledige billetter igjen.

To visninger

Familieforestillingene med Riksteatret er så populære at det settes opp to visninger i Melhus. Dermed kan mange glede seg over å få se forestillinger som «Folk og røvere i Kardemomme by», «Pulverheksa» og «Trollmannen fra Oz». På hver forestilling er det 264 billetter.

– Dette er kjent og kjært, og publikum får det de har en forventning om. Riksteatret gir veldig mye ros til Melhus, sier kulturkonsulent Marit Grendal.

Kulturetaten fører ikke statistikk over hvor publikum kommer fra, men har inntrykk av at familieforestillingene rent generelt besøkes av melhusbyggene. For forestillinger for voksne kommer det også en del publikummere fra Trondheim siden Riksteatret sjelden har forestilling i byen.

Også for voksne

Voksenforestillingene er også besøkt, og Landrø nevner at «Kan nokon gripe inn» ble utsolgt svært fort. Andre eksempler er «Albert og Anna» og «Gjengangere».

– De er fortsatt noen billetter ledige til «Prisen» som kommer 16. februar, forteller Landrø.

Grendal forteller at Riksteatret stiller med regissør Ketil Bang-Hansen til forsnakk, og at teamet er om forfatter Arthur Miller kan sammenlignes med Henrik Ibsen.

Riksteatrets program for kommende høst og vinter, blir kjent 15. mai, opplyser Landrø.

- Vi får i alle fall ei barneforestilling, sier Landrø.