– Ja, det er det vi gikk til valg på, at vi vil ha forandring og dermed ordførervervet.

– Er det så viktig at det kan avgjøre i hvilken retning dere går?

– Ja, jeg tror det kan være helt avgjørende. Men vi har også behov for å få gjennom vår politikk, understreker Sivert Moen.

– Jeg må si jeg ble overrasket over at det kom en endring så sent. Vi var i utgangspunktet godt fornøyd med eget valg, men så fikk vi plutselig enda mer innflytelse enn det så ut for. Jeg må si det har virkelig vært artig å være med på dette, sier Moen.

Og artigere kan det bli.

– Vi tenker å snakke med Venstre og KrF nå i ettermiddag, og se hva som kommer ut av det. Vi må se hva vi kan få til, om vi får til et felles politisk grunnlag. Forhandlingene videre med de andre partiene, blir kanskje mer kompliserte, for å si det sånn, vedgår Moen.

Han peker på at både Venstre og KrF har signalisert at verken Høyre eller Frp er attraktive samarbeidspartnere for dem.

– Hvor reelt det er, vet vi jo ikke ennå, sier Moen.

Ap vil være medOg forteller at også Arbeiderpartiet er interessert i å snakke med dem. Noe også Erling Lenvik også gjorde klart, da Trønderbladet snakket med ham natt til tirsdag.

– Vi har hele veien villet involvere og invitere Senterpartiet også hvis vi skulle få flertall. Vi tror det kan bli positivt med en bred plattform, sa Lenvik da.

Sivert Moen er åpen på utfordringene med et eventuelt samarbeid med Ap:

– Vanskelighetene der er eiendomsskatt og håndtering av økonomien. Og vi må få til en budsjettmodell som gjør det er mulig å få med seg hele kommunestyret på.

Vil ha mer åpenhetMoen har vært kritisk til måten budsjettene har blitt lagt fram på, uten åpne diskusjoner i kommunestyret. De får kun en komplett budsjettpakke å forholde seg til. Moen og Senterpartiet vil ha et åpnere debattklima i kommunestyret.

– Er dere enige med Høyre, som mener at Ap ikke er villige til å stramme inn drifta?

– Ja, det har vi i grunnen hatt inntrykk av i 20 år, så der har du helt rett, humrer Moen.

Det har ikke lyktes Trønderbladet å komme i kontakt med Jan Tore Tangstad i Venstre, eller Øystein Digre i KrF ennå.