Operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt bekrefter at en person er funnet omkommet etter at ei kran veltet over Melhustorget. Velten skjedde fredag, og den omkomne ble funnet inne i kjøpesenteret.

– Den omkomne er ei dame i 50-årene fra Trondheim. Vi har ikke fått bekreftet sikker identifikasjon på vedkommende, men det er ikke grunn til å tro at det er noen andre enn den savnede. Men vi vet ikke sikkert. Vi har varslet de pårørende, sier Kimo.

– Ingen andre savnede

Politiet melder at det klokka 12.05 ble gjort funn av en død person inne i bygget.

– Vedkommede er tatt ut. Pårørende til den savnede er orientert om funnet. Det er fortsett ikke bekreftet sikker id. Det er imidlertid ikke andre savnede etter ulykken, opplyser politiet.

På alle kanter av Melhustorget kan en se at det er skader fra krana. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Kran veltet

En butikkansatt har vært savnet siden krana veltet over Melhustorget. Butikker i andre etasje av kjøpesenteret fikk hardt medfart. Operasjonsleder Kimo sa til Trønderbladet at de ansatte ble samlet og telt opp, og at det da ble klart at det manglet en av de butikkansatte. To personer ble skadd, og ble sendt til lege uten alvorlige skader ifølge politiet.

– Når det gjelder materielle skader, er det først og fremst andre etasje av kjøpesenteret som er skadd. Flere områder er vanskelig å ta seg inn i. Det er også materielle skader på flere kjøretøy utenfor kjøpesenteret. Ingen var i krana da den veltet, skriver politiet i ei pressemelding.

Melhus kommune har satt i verk det psykososiale kriseteamet. De ansatte fra Melhustorget ble samlet i de midlertidige lokalene til Melhusbanken, mens de ansatte i Hent er blitt sendt hjem.

– Kommunen jobber med å ivareta dem som er berørt i samarbeid med politiet, Hent og Melhustorget. Det har fredag formiddag vært en samling i kultursalen på rådhuset med informasjon fra politiet, Hent og Melhustorget til ansatte, kunder og berørte, skriver Melhius kommune på sin nettside.

Melhustorget eies av Romario Invest der Lars Erik Sjømo er daglig leder og eier. Butikksenteret har over 20 butikker.

Krana sto ved anleggsplassen for nye Melhustorget, og veltet over dagens kjøpesenter. Foto: Gunn Heidi Nakrem