Julegrana er på plass utenfor Melhus rådhus, og nå er det bare 10 dager igjen til Melhus skolekorps kan invitere til julemarked for første gang.

Oda Storsvee Sæta (9), Sigrid Storsvee Sæta (12), Andrea Berg (9) og Maren Kassem Langås (11) har funnet fram nisseklær og har med Tøflus da de skulle fortelle om det forestående julemarkedet. Ute er det sju varmegrader og sol, og ingenting som minner om snø ligger på bakken.

Les også: Hemmelig giver av julegrana

Utenfor Melhus rådhus står årets julegran, og driftsleder Torbjørn Thomassen opplyser at den kommer fra en storgård i nærheten av Melhus sentrum etter en tilværelse som tuntre. Giveren ønsker å være anonym. Melhus kommune fikk tilbud om flere graner, og valgte denne fordi den var i passende størrelse.

Julelystenning

Tenninga skjer lørdag 28. november når Melhus skolekorps inviterer til julegrantenning, julemarked, familieforestilling og konsert. Melhus bibliotek har samme dag juleverksted og lesestund. Julegata tennes fredag 27. november, og slukkes etter noen timer for så å bli tent igjen når korpset tenner juletreet.

– Vi gleder oss til jul, og det beste med jula er at vi får gaver og har det koselig sammen med familien, sier Sigrid.

Mange vil ha bod

Korpsdirigent Kjartan Klingen forteller ivrig om storsatsinga til korpset. Julemarkedet ser ut til å bli svært populært, og er et tiltak Melhus skolekorps prøver seg på for første gang.

– Pågangen på leie av boder er så stor at vi har venteliste. Det er så artig at vi lykkes, sier Klingen.

Skolekorpset har fått økonomisk støtte fra Norges musikkorpsforbund, Melhus kommune og Melhusbanken, noe dirigent Klingen forteller at korpset setter stor pris på. Julemarkedet arrangeres i samarbeid med Næringsforeningen for Trondheimsregionen, avdeling Melhus.

– Julemarkedet ser ut til å være et etterlengtet arrangement, og vi håper at det kan bli en tradisjon som varer i mange år. Skigardene og kulissene er allerede ferdige, sier Klingen.

Kjent og kjært

Under familieforestillinga som er i samarbeid med Kulturskolen i Melhus, vil publikum få høre kjente og kjære sanger som Jul i Skomakergata, The Julekalender, Blåfjell, Rasmus og verdens beste jul og Lucia. Dessuten blir det sketsjer der publikum møter rollefigurer som Tøflus, Jon Blund og ikke minst Gjertrud og Olaf Sand fra Øysand.