Julegrantenninga i Melhus sentrum blir i en helt annen utgave i år enn tidligere år.

- Det er lite som skjer i Melhus sentrum før jul. Vi prøver å skape en ny tradisjon, sier prosjektleder Roger Breivik i Melhus skolekorps.

Melhus skolekorps har pleid å tenne julegrana utenfor Melhus rådhus første søndag i advent, og slik blir det ikke framover ifølge planene til skolekorpset.

- Jul i Melhus vil bli korpsets hovedarrangement. Vi har fått med oss Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Melhus, Melhus kommune og Melhusbanken, og tilbakemeldingene er svært positive, sier Breivik.

Arrangementet blir lørdag 28. november, og julegrana blir tent da i stedet for første søndag i advent som er dagen etter.

Utenfor Melhus rådhus vil korpset sette opp markedsboder med skigard rundt. Korpset vil benytte noen boder, og har også fått med seg 10 eksterne bodselgere. Her skal det bli god markedsstemning, og folk kan både kjøpe julegaver og noe å bite i.

- Korpset vil selge nek. Inne i rådhuset blir det småkonserter med elever fra Kulturskolen, og det blir kafe med salg av kaffe, kaker og risengrynsgrøt. Dessuten skal vi ha god gammeldags basar, og i kinosalen blir det konsert og familieforestilling, forteller Breivik.

Julegrana skal også tennes, og dessuten vil julelysene i miljøgata bli tent. Julelysene i miljøgata blir rent formelt tent fredag ettermiddag, og så blir lysene slått av igjen inntil korpset tenner gata på lørdag samtidig som julegrana tennes.

Allerede på lørdag skal foreldrene møtes til dugnad for å forberede Jul i Melhus. To av dem får oppgaven med å være to kjente figurer fra Øysand under familieforestillinga.

foto
Roger Breivik er prosjektleder for Ju i Melhus.
foto
Melhus skolekorps har laget egen logo for Jul i Melhus.