Som premie for vel gjennomført landbruksspill i vinter ønsket elevene ved 9. trinn på Støren ungdomsskole seg gårdsbesøk i premie. Dette fikk de tirsdag, da bondelagene i Midtre Gauldal inviterte til en fagdag ute på Skårvold gård og Storlykkja gård.

Gårdsbesøk og quiz

90 elever fra 9. trinn ved og voksenopplæringa i kommunen var da på gårdsbesøk i regi av Støren/Singsås, Budal og Soknedal Bondelag. På programmet sto besøk i melkeku-fjøset, rundtur i museumet på gamle Skårvold gård, gårdsdrift, geiter, sauer og kopplam, hester og høner – og en quiz om norsk matproduksjon.

– Ungdommen hadde selv ønsket seg gårdsbesøk, og vi ønsket å putte på litt fag i samme slengen. Vi synes vi fikk vist fram norsk landbruk og matproduksjon på en god måte, og elevene var nysgjerrige og engasjerte, sier representantene fra bondelagene i en epost til Trønderbladet.

Vindu inn i livet på gård

Bondelagene ønsker å å fremme landbruket i kommunen, og særlig viktig for dem er arbeid rettet mot barn og unge.

– Med tiden har færre og færre kjennskap til hvordan livet på gård er, og hvordan maten vi spiser produseres, skriver bondelagene.

-Gjennom å invitere ungdommen til gårds gir vi dem et lite vindu inn, og mulighet til å forstå mer av hva norsk landbruk innebærer.