Ei gruppe bestående av flere sentrale personer i Støren sportsklubb jobber med å få etablert en flerbrukshall på Støren. En av initiativtakerne er Johan Arvidsson. Samme person er pådriver for å få opp et nytt hotell inspirert av Marit Bjørgen.

– Vi har ingen ordentlig arena for fotball på vinterstid. I januar, februar og mars får vi ikke trent optimalt. Det er uheldig at vi må slåss med håndballagene og andre idretter om treningstid i hallen, sier Arvidsson og legger til at det også er vanskelig å få brøytet kunstgressbanen tidlig på våren.

– Alle skal bruke hallen

Arvidsson mener vi må se hallen i sammenheng med utviklingen av Støren som bosted og næringsområde.

– En flerbrukshall kan få flere til å flytte til Støren, mener han.

Planen er at flerbrukshallen skal kunne brukes til flere ting enn bare fotball. Arvidsson ser for seg at man kan ha både klatrevegg, lengdegrop og løpebane der.

– Tanken er at alle grupper skal kunne bruke hallen. Mange eldre som ikke kommer seg ut om vinteren på grunn av for mye snø og is. Med en hall kan de få en plass å bevege seg, forteller han.

Med en flerbrukshall trenger ikke fotballen treningstider i Størenhallen.

– Vi vil frigjøre treningstid i Størenhallen til andre idretter, som for eksempel innebandy og basket, sier Arvidsson.

Stål- eller plasthall?

I februar var prosjektgruppa i møte Hugaas Entreprenør. Bedriften fra Støren har bygget Trøndelags to eneste haller med elleverbane for fotball – Abrahallen i Malvik og storhallen på Frøya.

– Med en stålkonstruksjon havner kostnaden på 70–100 millioner kroner. En plasthall er også en mulighet. Da snakker vi om en helt annen prislapp og vi kan komme ned på 15–20 millioner kroner, sier Arvidsson, som trener et Støren-lag i fotball.

– Det blir finere med et stålbygg, men hvis kostnaden til en plasthall er en fjerdedel av det dyreste alternativet, er det klart det er enklere å få til det, fortsetter han.

Finansiering

Første prioritet nå er å finne ut hvordan de skal få finansiert prosjektet. De ser for seg at den beste løsningen er å dele regningen mellom sportsklubben, kommunen og fylkeskommunen. De jobber også med et prospekt som de skal vise fram til eksterne sponsorer.

– Den finansielle biten er ikke klar. Vi har hatt møte med fylkeskommunen og ser på muligheten for å få i gang ei idrettslinje på Gauldal videregående skole. Vi har også lyst til å starte opp idretts-SFO. Med skole og barnehage i nærheten kan man ha innendørsaktiviteter i hallen året rundt, sier Arvidsson.

– Vi ønsker å få hallen i drift så fort som mulig, men alt skal være gjennomtenkt, legger han til.

Beliggenhet

For å betjene lånet er tanken å kunne leie ut hallen og ikke minst fotballbanen.

– Kapasiteten på elleverbaner innendørs er sprengt i Midt-Norge. Med enn hall på Støren kan blant annet lag fra Alvdal, Tynset, Røros, Oppdal, Rennebu, Meldal, Melhus og Trondheim legge treninger og kamper hit. Nedslagsfeltet er stort for utleie, forteller han.

Tiltenkt plassering av hallen er på den nåværende gressbanen i idrettsparken på Støren, men andre steder ved Soknesøran er også aktuelle.

– Gressbanen blir veldig lite brukt i dag og vi ser for oss at det er det beste alternativet. Man kan også legge tak over dagens kunstgressbane, men det er ikke en god løsning. Det er manko på treningstider i høysesongen, og det optimale er å få to elleverbaner, mener Arvidsson.

– Når tenker dere at byggingen av hallen kan starte?

– Det skjer nok ingenting byggteknisk verken i 2018 eller 2019, men 2020 kan være et tenkbart år. Det handler om hva vi i gruppen klarer å jobbe fram. Vi har ikke kommet så langt ennå, det er mange biter som må på plass, sier Arvidsson.

Positiv ordfører

Ordfører Sivert Moen har blitt informert om planene og er glad for at noen har startet prosessen.

– Alle prosjekter starter en plass og det er en fordel at man setter i gang tidlig. Jeg er derimot usikker på om et slikt prosjekt lar seg gjennomføre i dag, sier Moen, som mener det hadde vært enklere å bygge en flerbrukshall med enda flere innbyggere.

Etter sommerferien er det nye politiske møter i kommunen og Moen utelukker ikke at hallen kan bli et tema. Han mener det er viktig å ha god dialog med innbyggerne for å utvikle Midtre Gauldal videre.