Et overveldende flertall under medlemsmøtet til Melhus Arbeiderparti råder innbyggerne i Melhus til å stemme nei til sammenslåing med Skaun. I stedet bør folk stemme for at Melhus består som egen kommune som nå ifølge medlemsmøtet.

Det opplyser Einar Gimse Syrstad, leder for Melhus Arbeiderparti.

Rekordstort oppmøte

- Møtet torsdag kveld ble holdt i Folkets Hus på Kvål, og hadde rekordstort oppmøte. Over 40 kom, sier Gimse Syrstad.

Les også: Det forrige medlemsmøtet sa ja til forhandlinger med Skaun

I april hadde Melhus Arbeiderparti medlemsmøte om kommunereformen, og anbefalte forhandlinger. Det ble også resultatet i kommunestyremøtet der flertallet stemte for at Melhus skulle forhandle med Skaun og utelukke Midtre Gauldal.

Les også: Hva kommunestyret mener

Kvål Arbeidersamfunn sa for øvrig før forhandlingene startet, at velgerne burde stemme nei til at Melhus skal slå seg sammen med Skaun.

Les også: Oppfordret til nei-stemmer

- Kan klare seg selv

- Et overveldende flertall i medlemsmøtet i dag mener at Melhus kan bestå som i dag. Vi ser ikke de store argumentene for sammenslåing. Melhus er stor nok til å klare seg selv, og vi tror at kommunen klarer å løse de tjenestene den skal levere til innbyggerne ved å ha kort avstand til innbyggerne. Med sammenslåing blir det stor avstand og flere velgere bak hver representant i kommunestyret, sier Gimse Syrstad.

Les også: Underskrev avtale

Rådet fra Melhus Arbeiderparti er at folk møter opp til folkemøtene og at de benytter seg av stemmeretten.  Under folkeavstemninga bør folk stemme for å bevare selvstendigheten til Melhus mener partiet.

Les også: Folkemøter i neste uke

Folkeavstemninga

Etter den rådgivende folkeavstemninga 13. juni vil Melhus Arbeiderparti ha et nytt medlemsmøte der de drøfter resultatet.

- Vi må lytte til hva folket sier i folkeavstemninga, sier Gimse Syrstad.