Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er bekymret for snøscooterkjøring i bratte fjellsider, og har dersom laget en informasjonsfilm om hvor galt det kan gå. Det framkommer av ei pressemelding fra NVE.

- Som scooterkjører må du forholde deg til snøskredfare noe annerledes enn skikjørere. På scooter dekker du over større områder og det er vanskelig å oppdage typiske faretegn. En snøscooter vil også lettere kunne utløse skred i svake lag lengre ned i snødekket, opplyser Rune Engeset, leder for Snøskredvarslingen i Norge, i pressemeldinga.

På nettstedet varsom.no har NVE laget en egen side rettet mot snøscooterførere, og der kan snøscooterkjørere finne informasjon om hvordan de unngår snøskred og hva de skal gjøre om noen blir tatt av skred. På den samme sida kan en daglig finne snøskredvarsler for 21 regioner i Norge og for Svalbard.

NVE har også hatt i bakhodet at det i år kom ny læreplan for dem som skal ta snøscooterlappen, og NVE håper ifølge pressemeldinga, at både kjørere og trafikkskoler vil gå inn på informasjonssida. Ifølge NVE er det omtrent 85.000 registrerte snøscootere i Norge, og årlig tar omtrent 1500 førerkort for snøscooter. I tillegg kan det være uregistrerte snøscootere og førere som kjører ulovlig.

I Melhus er reglene for snøscooterkjøring i kommunen blitt innskjerpet. Arbeidet med snøscooterløyper er blitt utsatt.