– Alle skal ta det som en lek, sier Stein Halseth (51), leder for Hauka Couronneklubb.

Fredag kveld var det start for årets turnering i Hauka forsamlingshus, og i år er 29 lag påmeldt. Hvert lag har to spillere, og det er ingen dommere.

Aldersspredning

– Det er litt færre påmeldte i år, men antall deltakere pleier å svinge. En del ungdommer er bortreist i forbindelse med studier. Aldersspredninga er fra 13 til 85 år, forteller Halseth.

Klubben har fastsatt 13 år som nedre aldersgrensa for å kunne delta i turneringa som skal avsluttes før påske. Det er også barn til stede, og de går mellom bordene for å se på spillet. Aspirant Marius Økdal (9) synes det er artig å være på turnering. Ungene får spille når det er ledig bord. Fire kvelder er satt av til turneringa, og det vanker pokaler til vinnerne der vandrepokalen vinnes etter tre napp. Couronneklubben startet for 36 år siden, og brettene som benyttes, er produsert lokalt.

Styrker samholdet

– Turneringa styrker samholdet i bygda som har mistet skolen og butikken. Den er et lys i mørketida, og noe folk ser fram til hvert år, sier Halseth.

Spillerne er engasjerte, og de tar seg knapt tid til en kaffepause. Ola Økdal (85) er eldst, og spiller sammen med Ingvar Bjerkenås (84). Den ene forteller at bestefaren hans laget couronnespill som var i bruk da han var guttunge.

– Det var slik couronnefeber her en gang, sier Bjerkenås.

Inne på kjøkkenet går også praten, og der er det selvbetjening for dem som vil ha kaffe, stasjonskake eller pølser. Ute er det minus 12 grader og stjerneklart, og inne er det en varm stemning.