- De vet ikke hva de går glipp av de som ikke ikke tar seg tid til en slik kveld, til å komme sammen for en hyggelig aften, bemerket en godt voksen dame under kaffepausen før åresalget.

Generasjoner

Hauka Mannskor skal neste år feire sitt 40-årsjubileum og har store ambisjoner med sin korsang. Flere medlemmer kommer fra samme familie og slekt, som familien Bjerkenås.

- Jeg ble med pappa på en øvelse for 4-5 år siden og har siden da vært med i Hauka Mannskor, forteller han med et smil. Begge de yngste forteller at de selvfølgelig liker annen sang og musikk, som svenskmusikk og country. Eldstemann i familien, Ingvar var også med i mange år, men har nå gitt seg på sine voksne dager.

- Sang og korsang har betydd mye for meg i alle år, men trives nå på mine eldre dager best med å få oppleve det som publikum, forteller han.

Nærmer seg

At julehøytideligheten nærmer seg, ble også markert. Hauka Mannskor hadde flere kjente julesanger på repertoaret, noen også med godt humør og røde nisseluer på hodet. Da «Deilig er jorden» ble sunget felles med stående haukbygger, var en fin og trivelig kveld over.

- Nå kan bare jula komme, smilte en fornøyd leder av Hauka Mannskor, Håvard Melby.