For mange av deltakerne var det første gang at de fikk oppleve denne fine turplassen, som kan nås fra Høgsteggen i Hauka. På utsiktspunktet, som ligg 750 meter over havet, ble det for fem år siden satt opp ei staselig laftet kvilebu på dugnad, som står åpen for folk som liker å gå tur i marka.

KAFFEPAUSE: En kveldstur i Trimgruppas regi har også avsatt tid til sosialt samvær og prat over kaffekoppen. Ved utebordet på «Utsekta» sitter Eirik Løkken, Anne Sundli, Arnold Fagerbekk, turleder Stein Halseth og Ola Joar Sundli.

At kvilebua har fått navnet «Utsekta» passer godt, for her går det an å se utover minst sju prestegjeld. Kaffen smakte godt i det fine kveldsværet, før det var tid for å gå nedover bakkene igjen. Det vakte en del munterhet i gruppa at noen trimmere kom litt ut av kurs på stien nedover bakkene og fikk seg litt ekstra trim.

ÅPEN BU: For 5 år siden satte fire ildsjeler fra Hauka i gang med prosjektet med å sette opp ei kjempefin bu på Søberghøgda, som brukes som kvilebu for turfolk. Navnet "Utsekta" passer godt på den populære turplassen.