Lørdag 9. juni går første fellesturen går da Soknedal Historie- og museumslag og Trimgruppa i Sokna idrettslag samarbeider om å arrangere dagstur til Bergbua og Roaldtjønna. Turen inneholder fin trimtur i lett terreng og lokalhistorie om utmarksslåtten og hvorfor Roaldtjønna fikk sitt navn. Oppmøte ved Misjonshuset for samkjøring til utgangspunktet som ligg lengst sør i setergrenda i Vagnildgrenda. Ta med mat og drikke.

TIL MINNE OM UTMARKSSLÅTTEN: Sør for Roaldtjønna i Soknedal ligg denne slipesteinen igjen ved ei bergbu som et spesielt minne om utmarkslåtten. Lørdag 9. juni blir det arrangert fellestur til Roaldtjønna og Bergbua. På turen kan du få høre om utmarkslåtten og hvordan Roaldtjønna har fått navnet sitt.

Lørdag 23. juni er det tid for tradisjonell St. Hans feiring på bygdemuseet i Soknedal. Soknedal Historie- og museumslag har invitert bygdas OL-mester Magnar Solberg, som vant 20 km i skiskyting i for 50 år siden. Han vil fortelle om sin barndom og oppvekst i Soknedal. På programmet står også allsang, underholdning, salg av rømmegrøt, bålkaffe og natursti.

Torsdag 28. juni arrangerer Trimgruppa i Sokna kveldstur til Søbeghøgda i Nord-Hauka. Der er det ei åpen bu som det er muligheter for å bruke. Ta med mat og drikke. Det blir fyrt opp på bålpanna. Oppmøte oppi Åsa (Gildset).

Søndag 15. juli går sommerens lengste fjelltur, når Trimgruppa inviterer til fellestur til Gjetarhytta, som er Soknedal fjellstyrets åpne bu i Sandfjellet. Dette er en dagstur i fint fjellterreng, med beregnet tid ca 5-6 timer tur/retur inkl. pauser. Oppmøte ved Sommervollvollan på Bjørgan. Vær godt utstyrt med nok mat, drikke og klær i sekken

Søndag 5. august står det kveldstur til Fossan på programmet. Oppmøte ved bommen ved Solem (Hullsjøvegen) Kjøring til Bræk-vollen og trimtur derifra til Fossan. Ta med mat og drikke.

I slutten av august arrangerer Soknedal Historie- og museumslag tur til Solbergsetra på Håkkådalen, dato er ennå ikke bestemt. Kveldens tema blir jernutvinning i gamle dager. Kanskje kommer Arne Espelund for å bidra med sin kunnskap om jernutvinning.

Onsdag 12. september arrangerer Soknedal Historie- og museumslag busstur til Haltdalen i Armfeldts fotspor.

Stopp og kaffe i det nye Armfeldtmuseet i Gammelgården i Haltdalen.

Etterpå blir det middag på Nordpå Fjellhotell og foredrag om Karolinerne og dødsmarsjen deres over fjellet til Sverige for 300 år siden.

Opplysninger om turene blir også lagt ut på Facebook-sida Skispor og Trim i Soknedal og annonsert i lokalpressen. Trimgruppa i Sokna og Soknedal Historie- og museumslag ønsker seg stor deltakelse på turene og alle er velkommen.