Det er styringsgruppa for Smak og Opplev Melhus som i helgene fram mot Bondens marked 24. september vil arrangere et landhandleri hvor man kan få kjøpt lokale matvarer. Første åpningsdag er i morgen, lørdag fra kl 11.30, de resterende helgene vil utsalget være åpent både fredag og lørdag.

Samarbeid

Dette er et samarbeid mellom Melhus Bondelag, Melhusbanken, Næringsforeningen, Astrid Sæther, Fritz Arne Haugen, Cathrine Jakobsen og en representant for Konstadtunet. De har arbeidet sammen litt i overkant av ni måneder i håp om få samlet lokale aktører for å se om dette er noe som på sikt kan bli et permanent tilbud.

–Det har vært mange forespørsler etter lokale varer, og vi ønsker å få fram de lokale aktørene som mange kanskje ikke vet om, forteller Hans Petter Øien Kvam, daglig leder i NiT Melhus.

Fylkesmannen, kommuner og partnere har bidrat med støtte for at dette skal bli en realitet.

Sesongbasert

Utvalget vil være noe sesongbasert med tanke på råvarer basert på årstid. Men noen vil også være ganske faste innslag. Til å starte med er det seks produsenter som vil levere sine produkter, men flere vil komme til utover høsten. Det vil være egg fra Oppstu Gård, spekemat fra Eidsmo, grønnsaker og mel fra Melhus Gården Øvre, pølser fra Lysklett Gård, honning fra Øyåsbakkan, charolais kalvekjøtt fra kjøttbonde Anna Rathe og Schei Jakobsen vil levere sin populære aioli laget på lokale produkter.

Melhus Bakeri vil mest trolig fra neste helg levere bakst basert på korn fra Melhus.