Tatt på senga

Tidligere har Trønderbladet skrevet at kommunens administrative og politiske ledelse ble tatt på senga, da de ble klare over at dagens E6 gjennom Soknedal sentrum ikke er en del av E6-prosjektet i Soknedal. I reguleringsplanen fra 2010 var sentrumsstrekket med, men i den reviderte og endelige planen var det tatt ut. Statens vegvesen mener dette har vært kommunisert tydelig, mens kommunen ikke mener det.

Vegvesenet kan bidra

Statens vegvesen har likevel kommet kommunen i møte, og prosjektleder Harald Inge Johnsen sa tidlig at de kan være med og bidra i prosessen og muligens finne noen midler i prosjektet som de kan være med og spytte i oppgradering av dagens vei gjennom sentrum. Han oppfordret kommunen til å snarest starte reguleringsarbeidet, slik at dette kan gjøres samtidig med at ny E6 bygges.

Leier inn firma

Kommunen har registrert signalet fra Johnsen, og har satt i gang arbeidet. De er sprengt på kapasiteten i planavdelingen, og skal derfor leie inn ressurser til dette arbeidet. Det vil beløpe seg på omtrent en halv million kroner.

– Johnsen og vegvesenet skal ha honnør. De sier at dette var uheldig. De er også interessert i å få til en så god løsning som mulig gjennom sentrum. Det samme er fylkeskommunen. Johnsen har signalisert at skulle det være igjen midler, vil det gå til utbedringer i sentrum. Poenget er at vi må få det på plass. Det er essensielt å få det på plass og vedtatt før neste sommer. Slik kan det bli en sammenhengende prosess med ny E6, sa Dukane.