Les hva ordføreren og rådmannen svarer: Moen mener de er på ballen

Bakgrunn for saken: Det er smekkfullt i Soknedal

Fullt ved oppstart

- Dette bør ikke komme som en overraskelse for dem. Allerede da de skulle bygge barnehagen, var det klart at de måtte ta i bruk ett rom på skolen for å få plass til alle barna i barnehagen, sier Heidi Løkken.

Hun er leder i FAU, og møter oss sammen med Elin Hörnqvist, Anne Grethe Solem og Anette Vagnild utenfor Soknedal oppvekstområde, hvor barnehagen og skolen ligger vegg-i-vegg. Det har de stor nytte av. Helt siden de åpnet for snart tre år siden, har barnehagen brukt ett rom på skolen, for å få plass til alle barnehagebarna. Men til høsten trenger skolen selv rommet. Dermed er det 11 barn fra Soknedal, som til høsten har fått tilbud om plass i barnehage på Støren.

- Defensiv holdning

- Det er en veldig defensiv holdning. Det er nesten så de ikke ønsker at det blir vekst. Det virker på oss som de forsøker å utsette problemet, for å få budsjettet til å gå opp, sier Heidi Løkken.

For en kommune som sliter med befolkningsnedgang, stikker Soknedal seg sånn sett ut. Barnetallene går i været, det er mye boligbygging, og ikke minst: I fjellet sprenger de for å bygge ny E6. Pilene peker strake vegen til himmels.

Onsdag 18. april skal det være et åpent møte på skolen, hvor representanter fra kommunen kommer. Både politisk ledelse og administrativ ledelse. Møtet er åpent for alle foreldre.

Flyttet til Soknedal

Elin Hörnqvist tok med seg familien og flyttet til Soknedal fra Trondheim for seks år siden. De hadde en sønn og en annen på vei, da de bestemte seg for at barna ikke skulle vokse opp i en by. Tilfeldigvis kjørte de forbi det som skulle bli deres hus da de var på vei til en annen visning, og dermed falt valget på Soknedal.

- Vi hadde aldri flyttet hit hvis vi fikk høre at barnehagen og skolen er for fulle. Litt av fordelen med å bo utenfor byen, er at det er små klasser og at man får barnehageplass, sier hun.

De understreker alle at dette ikke handler om de ansatte i barnehagen og på skolen, som de mener gjør en kjempejobb. Særlig fremhever de fleksibiliteten deres, som har gjort at det til nå har gått opp, når barnehagen har lånt et rom på skolen.

- Vi er stolte av Soknedal, og vi vil at flere skal oppleve lokalsamfunnet her, sier Anette Vagnild.