Skjærtorsdag var en av dagene med utrolig fint påskevær, og det var mye å finne på også i nærmiljøet.

Aking og pølsegrill

I Kvennabakken skianlegg på Hovin var det folksomt.

– Vi på Hovinsåsen som ikke har hytte, har samlet oss her, forteller Åshild Fjeldal.

Ved ei skråning hadde familiene dekket til langbord, og like ved var det bål der pølsene ble grillet. Ungene kunne både gå på ski og ake rett ved samlingspunktet.

– Det er kjempefint vær, og det går ikke an å være inne når det er slikt vær, sier Fjeldal.

Litt lenger borte holdt andre familier til, og ungene var skjønt enige om at det var fint å ake når det både var solskinn og skareføre.

Isfisking har også vært populært i påska siden det er solid is på de fleste vann. På Gaustadvatnet på Hølonda var Kjell Inge Røe og Birger Nørstebø i sving med å bore hull.

– Jeg har vært her en gang før, og da fikk jeg et par fisker, sier Røe som holder på med fisking året rundt.

Ett annet sted i Melhus der det var stor utfart, var i Seterdalen på Hovin. Parkeringsplassene var smekkfulle av biler, og skisporene ut i terrenget talte sitt tydelige språk om at mange var ute på tur. Blant dem som gikk på ski, var Juni Bergene (22) og Kristian Reitan (24).

– Vi har vært på hyttetur ved Hulsjøen der vi overnattet ei natt. Nå skal vi til Rondane. Det er deilig at det er så fint vær, og dette er det beste været som har vært på mange år, forteller Bergene.

Til fots

Ikke alle valgte ski da de skulle ut på tur. På Øysand holdt både Øysand camping og Strandheimen gjestehus åpent. Wenche Gran som driver Strandheimen, forteller at hun har hatt overnattingsgjester og spisegjester.

Blant dem som stakk innom Strandheimen gjestehus, var Erlend og Frøydis Morken fra Buvika.

– Det er nydelig å være ute, og vi valgte å gå til fots på skjærtorsdag fordi vi har besøk av barn, sier de to.

Strandheimen gjestehus har åpent hver onsdag, og vil ha stadig oftere åpent utover våren og sommeren, forteller Wenche Gran. Skjærtorsdag kom Tore Johansen for å underholde.