Det er mange soknedalinger og andre som har gitt sitt bidrag til å fylle opp containeren med ting som vil komme til nytte for de som bor i Tarime.

Innholdet består av mye klær og sko, traktordekk, 2-skjærs plog, bord/stoler, 2 ultralydapparater, FM-radioer, engelsk litteratur, tavler, sportsutstyr, leker, kjøkkenutstyr og mere til. Klær og sko i hjelpesendinga selges for en symbolsk sum til innbyggerne i Tarime.

Stor giverglede

Containeren vart kjørt gratis av Digre Transport til Trondheim i forrige uke. Derifra var det NSB som tok seg av frakten til Oslo.

Den lange reisen på 5-6 uker til Tanzania skal deretter gå med båt, før den siste biten med biltransport fram til Tarime.

Når det lir ut i mars skal Torgny Steinskog fra Soknedal reise for å være tilstede når containeren ankommer.

Hyggekveld

Yrkesskolen i Tarime vart oppstarta høsten 2008, og har i dag i underkant av 300 studenter. Omkring 20 av disse studentene får skolepengene sine betalt av givere fra Soknedal. I tillegg blir det samlet inn mye penger til landsbyen Tarime gjennom Tarime Yrkesskoles venner.

- Jeg er nå veldig glad for at vi nå har fått sendt av garde hjelpesendinga. En stor takk til alle som har gitt bort så mye flott utstyr til Tarime, sier Torgny Steinskog:

- At Digre Transport sponser oss med gratis transport av containeren til Trondheim, er jeg også takknemlig for. Jeg ser fram til at disse gavene snart skal komme til nytte i Tarime.

Torsdag 1. mars ønsker Tarimes venner alle velkommen til hyggekveld i Soknedal misjonshus. Inntekta av tilstelninga skal gå til ferdigstilling av kjøkken og matsal ved yrkesskolen i Tarime. Denne kvelden får de som kommer høre nytt fra Tarime, og Asbjørn Furunes skal vise bilder fra sitt besøk der sist høst. Ellers på programmet står sang og musikk ved Gunnar Hanshus med flere og kveldstanker ved Jostein Landrø. Publikum skal engasjeres med åresalg, og det blir servering av kveldsmat.