Fra Coop-butikken i Soknedal starter ferden mot nye radiobrukere i Afrika. Det etableres en mottaksstasjon på butikken, og det er misjonær Torgny Steinskog i Soknedal som vil administrere ordninga. Han vil også være til stede i Tanzania når hjelpesendinga kommer. Heime i Sørbygda står det en container, som nå vil fylles med sykehusutstyr, landbruksredskap, sportsutstyr, klær, sko og bøker. Og FM-radioer.

– Jeg synes det er for galt at fullt brukbart utstyr blir kastet. I Tanzania blir dette svært godt mottatt, sier Steinskog.

– Hvor stort er behovet for radioer?

– Radioer blir svært godt mottatt, og behovet er stort. Man ser ofte at folk som går langs vegen bærer med seg en radio. Det er like aktuelt med radioer som går på strøm som batteriradioer, opplyser Torgny Steinskog.

I tillegg til mottak ved Coop-butikken i Soknedal blir det mulighet for å levere radioer og andre gjenbruksting heime hos Solveig og Torgny Steinskog i Sørbygda.

Også i Melhus er det etablert en mottaksordning til samme formål i Tanzania, som Trønderbladet har skrevet om tidligere. Jan Fredrik Sagdahl var initiativtaker, og det er plassert en kasse utenfor Melhus bedehus.

Les mer: Reiser landet rundt som Hans Nielsen Hauge.