- Nå er det back in business, sier Wigdis Rodø, tidligere aktiv kunster, blant annet som leder i Melhus kunstforening.

Etter noen år med egen bedrift og lite tid til maling er hun i full gang igjen og stiller ut 13 bilder på Galleri Mølla på Melhus i to helger.

- Jeg så at det var kommet et galleri på Melhus og tenkte, nå eller aldri, sier kunstneren som har eget atelier hjemme i huset ved Hollumvegen.

Hun har egen bedrift innen terapi og rådgivningsteneste, men nå har 67-åringen trappet en del ned og føler seg meget vel med å kunne male mye. I mange år var det lite tid til kunsterisk utfoldelse. Hun tok hovedfag i spesialpedagogikk og videreutdanning i kognitiv terapi ved NTNU og har arbeidet blant annet med bedriftshelsetjeneste.

- Det er litt mening og mye følelser, sier Wigdis Rodø om bildene som hun maler for det meste i akryl.

- Og det er bare damer, nesten alt, sier hun om utstillingen på mølla som åpnet på kvinnedagen. - Og bildene har aldri vært så direkte som nå, tilføyer hun.

Noen av bildene er inspirert av en opptreden under fjorårets nobelkonsert, det var barn fra barnesirkuset Le Petit Circus.

- Galleri Mølla hadde en hektisk høst i fjor med utstillinger helt i fra august til desember, forteller gallerieier Lars Erik Magnussen i en epost til Trønderbladet.