– Det er gledelig at E6 Melhus-Ulsberg har rykket fram i køen. Så ser jeg at det tas litt forbehold om oppstart i 2019. Vi forventer at det blir oppstart i 2019 fordi Nye Veier har sagt at det blir oppstart sommeren 2019, sier ordfører Gunnar Krogstad.

Lerkrysset

Trønderbladet skrev mandag om at styret i Nye Veier har lagt fram ny prioriteringsliste, og at E6 Melhus-Ulsberg har rykket opp på lista. Dette veiprosjektet er ikke lenger på nest sisteplass, men har klatret opp to plasser. Prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan har forklart opprykket med innsparingstiltak og at andre prosjekter ikke er modne nok.

Blant innsparingstiltakene er utkutting av Lerkrysset, og ordfører Krogstad var blant dem som stemte for krysset.

– Jeg tror at Nye Veiers uttalelse om at de kan starte sommeren 2019 var utslagsgivende for de mange som stemte vekk Lerkrysset. Nye Veier sa at dersom vi ville beholde krysset, ville ikke veien være ferdig før i 2035. Jeg forholder meg til det flertallet i kommunestyret har sagt, men det er interessant å se ut fra prioriteringslista til Nye Veier at det er liten differanse mellom med og uten Lerkrysset. Vårt E6-prosjekt ville hatt samme plassering uansett om det ble Lerkryss eller ikke, men jeg legger ikke opp til omkamp, sier Krogstad.

Nye Veier har i prioriteringslista beskrevet differansen mellom E6 med og uten Lerkrysset, og da ikke bare i kostnader. Momenter som såkalt trafikantnytte er trukket inn, og da er differansen mellom alternativet med og alternativet uten, svært liten. Differansen er ikke stor nok til at den har noen betydning på lista.

Hva som ligger bak begrepet samfunnsøkonomisk nytte, har ordfører Krogstad aldri fått tilbakemelding fra Nye Veier om selv om E6-ordførerne har etterlyst dette.

En av dem som stemte imot Lerkrysset, var varaordfører Stine Estenstad (H). Estenstad foreslo at kommunestyret skulle bruke tre millioner kroner som var avsatt til E6-ramper på Søberg, til helt andre formål og dette ble vedtatt.

Vil stå på

Krogstad understreker at ordførerne langs E6-strekninga vil stå på for å få veien bygd så fort som mulig, og han opplyser at det skal være møte i bygg vei.no i januar der ordførerne møtes.

– Nå har Nye Veier lovt at det blir byggestart sommeren 2019, og vi kommer til å følge nøye med. Vi har klare forventninger til at det ordner seg med E6-bygging, sier Krogstad.