Det forteller Lars Bjørgård i Nye Veier. Reguleringsplanen for E6 fra Prestteigen på Støren til Gyllan på Hovin har vært frem og tilbake i systemet. Etter flere utsettelser, skulle planen egentlig komme kommunene i hende i mai.

AVGJØRENDE: Løsningen forbi Støren barnehage og Støren barneskole er fremholdt som svært viktig og avgjørende av Midtre Gauldal kommune. Spørsmålet er hvor mye grunn veien vil stjele, og om det betyr at Nye Veier må ekspropriere grunnen, eller om skole- og barnehagedrifta kan fortsette her.

Fokus på Kvål – Melhus

– Det har tatt litt lengre tid enn planlagt. Planen vil bli sendt over i midten av september, sier Bjørgård.

Dette er en reguleringsplan som involverer to kommuner; Melhus og Midtre Gauldal.

Bjørgård sier at arbeidet med planen har tatt lengre tid enn opprinnelig planlagt, på grunn av høyt trykk på reguleringsplanen fra Kvål til Melhus, som er satt øverst på prioriteringslista.

Svært viktig kryssløsning

For Midtre Gauldal er dette den klart viktigste og mest avgjørende E6-parsellen. Kryssløsningen ved Prestteigen inn mot Støren sentrum, har blitt fremholdt som svært viktig av kommunen. Både av trafikkmessige hensyn, sentrumshensyn og ikke minst for Støren barneskole og Støren barnehage, som ligger tett inntil E6 og kryssløsningen.

Spenningen kretser rundt hvor mye av arealet veien vil spise opp, inn mot skolen og barnehagen. Og om krysset og løsningene er trafikksikre nok til at man også kan avvikle trafikk inn mot skole og barnehage også her.

– Er det en spesielt utfordrende parsell, er det også noe av grunnen til at den er forsinket?