Heidi Simensen er både fortvilt og sint.

Bæsj under støvlene

– En av de ansatte fant at det var fullt av hundebæsj under støvlene til en av ungene i forrige uke. Vi har sett det før også, flere ganger. De ansatte må gå og plukke opp hundeskitt inne på området, forteller hun.

Igjen plages de med at folk bruker barnehagen som lufteområde for hundene. Hun antar at de går innom portene på barnehagen på kveldstid og i helger, for så å slippe hundene løs. Problemet er at hundene gjør fra seg inne på området. Og etterlatenskapen blir værende igjen etter besøket.

De har hengt opp plakater på utsiden av portene i barnehagen, uten at dette ser ut til å ha hjulpet.

– De må slutte med dette! sier Simensen.

- Ubetenksom

Hun kan ikke forstå at folk ikke tenker seg om. Barna leker overalt, og mange barn er også nysgjerrige på det de finner på bakken.

– Det går da ikke an å være så ubetenksom. De må jo skjønne det!

Les også: Spiste laks ved Gaulas bredder

Første gang de oppdaget den uønskede hundebæsjen i barnehageområdet, var etter en hundeutstilling på Støren for noen år siden. Det var den gang de hang opp skilt på portene, om at hunder ikke skal slippes inn på området.

- Men også ellers er det folk som benytter området til å lufte hundene. Vi har et stort uteområde. Det er mye skog og kratt. Dette går ikke an! sier Simensen.