Reguleringsplanen for Soknes leir, hvor den nye barnehagen skal ligge, skal legges ut til ettersyn ganske snart.

– Den er omtrent ferdig, og skal behandles i planutvalget før den legges ut til offentlig ettersyn. Så blir det en ny behandling på eventuelle merknader. Kanskje den kommer klar til behandling i kommunestyret i november – desember, sier Stein Roar Strand som er enhetsleder ved eiendom- og kommunalteknikk.

Les også: - Vi står overfor en ekstrem vekst

Tvilsomt

– Men rekker dere å få barnehagen ferdig til neste høst, som planlagt?

– Vi vet ikke om vi rekker det. Det er tvilsomt om det blir oppstart i høst. Vi må detaljplanlegge selve bygget, og få det ut på anbud. Det tar litt tid, sier Strand. Han virker ikke veldig stresset over en forsinket åpning av den svært etterlengtede barnehagen.

– Det handler en del om politikk i forhold til finansiering. Og så er det sånn at en planprosess tar tid. Vi er pålagt å gjøre en detaljregulering. Vi er ikke forsinket i den forstand. Vi får se når vi er klar til bygging. Det er ofte sånn på alle prosjekter, sier Strand.

Som Trønderbladet har skrevet, er de to andre barnehagene på Støren i dag smekkfulle. Særlig er det Støren barnehage som må blø på grunn av mangelen på barnehageplasser. De er nå oppe i nesten ni avdelinger, selv om de er en femavdelings barnehage. Det er satt opp to brakkerigger for å demme opp for det store barnetallet.

– Hva gjør dere neste høst, hvis barnehagen ikke er ferdig?

– Da må vi vel bruke de midlertidige ordningene vi har, med brakkerigg på Støren barnehage, sier Strand.

Haster med bygging

Ordfører Sivert Moen er ikke overbegeistret for at barnehagen etter all sannsynlighet ikke åpner neste august.

– Det er ikke gjort i en håndvending å få ting i gang her i kommunen, det ser jeg mer og mer, sukker han. Ordføreren har likevel forklaring på hvorfor ting er på etterskudd: Det store planarbeidet med Norsk Kylling og venting på reguleringsplanen på ny E6. Disse to sakene vil legge store føringer på videre planlegging i kommunen. Det haster likevel veldig å få på plass en ny barnehage.

– Støren barnehage begynner å bli dobbelt så stor som den skal være. Det er ikke funksjonelt, sier han.

Saken var så vidt nevnt i formannskapsmøtet mandag, og KrF-representant Øystein Digre la fram et innspill om å rett og slett bygge en dobbelt så stor barnehage med en gang. Den vil spise av arealet til barnehagen, selv om det ennå er uklart hvor mye og hvordan kommunen stiller seg til reguleringsplanen som er ventet i november.

Moen er ikke fremmed for forslaget, men påpeker samtidig at den ideelle barnehagen består av fem avdelinger, som Støren og Liøya barnehager egentlig er.

Moen antar at de fortsatt vil bruke brakkeriggene på Støren barnehage, hvis den nye barnehagen ikke er klar neste august.

Fortsatt brakker

– Vi kan også eventuelt høre med Liøya barnehage, om de kan avhjelpe i en kort periode. Eventuelt kan vi avsette et område midlertidig. Men det er kostbart å sette i gang med den type virksomhet med brakker. Det blir aldri noen fullgode løsninger, sier Moen.

Det er sagt flere ganger før: Den nye barnehagen er allerede fylt opp av barn før den er påbegynt. Og prognosene viser en enorm vekst i antall barn i barnehagealder i årene som kommer. En fjerde barnehage bør være neste punkt på lista for kommunen, det er Moen enig i.

– Det er ingen tvil om at den må være der når behovet melder seg. Og det behovet kommer temmelig fort.

Les også: Plan for ny E6 er snart klar

BEKYMRET: Sivert Moen liker dårlig at Midtre Gauldal ikke har nok barnehageplasser å tilby innbyggerne på Støren.