GAMMEL STASJON: Gamle Singsås stasjon har vært uten bemanning i mange år. Nå er det igjen liv i det ærverdige bygget. Charlotte Jonsson Hov og Astrid Wolden viste gladelig fram sitt nye kontor under åpningen på fredag.

Rørosfirma

Form til fjells har siden 2003 holdt til på Røros. I dag eies og drives det av følgende tre eiere: Astrid Wolden, Charlotte Jonsson Hov og Maren Todal. Wolden er fra og bor i Singsås. Nå skal hun altså ta en dag med kontor i hjembygda. Hver fredag er kontoret åpent.

– Huset her er så fint. Jeg har tenkt lenge på å bruke det til noe. Målet for oss er å gjøre oss mer tilgjengelig i Midt-Norge og nordover, sier Wolden.

Positive singsåsbygg

De er de første i Singsås som får superbredbånd, installatører fra Gauldal Nett jobbet på stedet mens Trønderbladet var innom.

Wolden forteller at de merker at singsåsbyggen liker at det skjer noe i bygda.

– De liker konseptet med designkontor på stasjonen, sier hun.

- Design på alle flater

Litt humoristisk ser de for seg at kunder fra Trondheim kan hive seg på toget, gå av på Singsås stasjon, få en ferdig logo og så ta toget tilbake igjen.

– Vi tilbyr alt av design på alle flater, forteller Wolden.

De har jobbet særlig mye med design til Rørosmat. Det finnes mange små produsenter av mat og drikke i Rørosregionen, og Form til fjells har designet mye emballasje til lokale produsenter. De gjør webdesign, bokdesign og gjør også en del småjobber for privatpersoner som for eksempel driver med småskala baking eller matlaging.