Rådgiver Signy Ryther Overbye i Melhus kommune anslår at bortimot 140 møtte opp til den første Early Birds i Melhus sentrum. Den første fredagen i hver måned blir det morgentur i sentrumsområdet, og folk var alt annet enn tungbedt da den første morgenturen opprant i dag.

Et løft

- Jeg synes det er positivt og artig at det er så mye folk, og jeg håper at dette fortsetter og gir et løft på hver enkelts hjemplass, sier OL-helt Magne Thomassen.

Thomassen legger til at det var ekstra bra at det var fint vær.

En annen OL-helt var Espen Bredesen, og den tidligere skihopperen sier at det var godt å kjennne på idrettsfølelsen igjen.

Oppmøtet var langt over forventning, og Melhus kommune gikk tom for t-skjorter da 100 var delt ut. Nye t-skjorter skal skaffes slik at alle skal få. Neste Early Birds er den første fredagen i oktober. Arrangementet er en del av Trondheim kommunes håp om å få VM i 2023, og er også satt i gang for å bedre folkehelsa.

Spreke eldre

- Nå kan jo folk bo 110 år i eget hjem, sier eldrerådsleder Steinar Nyland spøkefullt mens han går i høyt tempo.

Etter at folk kom tilbake fra turen, vanket det bananer og kaffe. Praten gikk livlig utenfor rådhuset før folk dro hver til sitt.

Les også: Kan være et pluss for VM-søknaden

Eli Stav hadde knapt nok tid til å bruke stavene under gåturen i Melhus sentrum.
OL-helten Magne Thomassen har tidligere hatt hjerteproblemer, men var i toppform under morgenturen.
Turen startet fra Melhus rådhus.
Assisterende rådmann Trude Wikdahl, komiteleder Anna Lina Mørreaunet Holm og gruppeleder Einar Gimse Syrstad er opptatt av folkehelse, og gikk foran med et godt eksempel.
Ordfører Gunnar Krogstad var blant dem som tok en rask morgentur.