Sturla Bjerkaker kommer fra Melhus, men er for tiden bosatt i Oslo. Her har han sittet i Seniornetts hovedstyre fra 2015 og har vært styreleder for Seniornett Direkte siden 2019.

Nå får han en ny rolle i organisasjonen. På landsmøtet til Seniornett i Drammen 4. og 5. mai ble han enstemmig valgt til ny styreleder.

– Spent og takknemlig

Det opplyser Seniornetts generalsekretær Kristin Ruud i en pressemelding.

– Jeg er spent og takknemlig for oppgaven med å lede Seniornett i den spennende tiden vi har foran oss, sier den tidligere melhusbyggen i pressemeldingen.

Seniornett er en ideell organisasjon som jobber for at seniorer skal kunne delta aktivt i det moderne informasjonssamfunnet.

Sturla Bjerkaker (t. h) fra Melhus skal lede seniornett i tiden som kommer. Foto: Seniornett

Mange roller

Sturla Bjerkaker er 75 år og leder også det sentrale eldrerådet i Oslo.

Han var tidligere generalsekretær i Voksenopplæringsforbundet, generalsekretær i Funksjonshemmedes Studieforbund, rektor ved Nordens Folkliga Akademi/Nordisk ministerråd, forlagssjef Folkeuniversitetets Forlag og Informasjonssjef for NKL/Coop Norge.

– Digital inkludering betyr at det må legges enda mer til rette for opplæring og veiledning av seniorer, samtidig som samfunnet må forenkle digitale tjenester slik at alle får til å bruke dem, legger Bjerkaker til i pressemeldingen.