– Vi har ikke bestemt oss for hva som skal skje med huset, sier enhetsleder Morten Børseth i Melhus kommune.

Står tomt

Etter at det ble klart at den drapsdømte 27-åringen fra Melhus ikke hadde flere ankemuligheter ettersom Høyesteretts ankeutvalg avviste ankebehandling, har huset der Råger Holte (38) ble drept, stått tomt.

I april ble det klart at dommen på 14 års fengsel ble stående, og huset ble frigitt. Det var i januar i fjor at Råger Holte ble stukket over 100 ganger med bajonett i den kommunale boligen han leide på Ler. Under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett var retten på befaring i huset, og kunne se at det var skader på huset etter ugjerningen. Før den tid hadde det stått avsperret i tilfelle det var behov for videre undersøkelser eller befaringer.

Melhus kommune eier huset, og hadde ganske nylig kjøpt huset som også har et uthus da drapet skjedde i januar 2017. Før Råger Holte flyttet inn, var huset blitt pusset opp. Enhetsleder Børseth forteller at eiendommen var blitt kjøpt på det åpne markedet.

Vurderinger

Trønderbladet har tidligere skrevet om at Melhus kommune vurderer om huset skal rives. Riving er ett av momentene under møtet enhetsleder Børseth skal ha med rådmann Katrine Lereggen, assisterende rådmann Trude Wikdahl og Tor Ingar Verstad som er leder for kommunal bolig. Møtet er 3. september.

– Flere har vært inne i huset for å se på hvilken tilstand det har. Det er en del som må gjøres, og det er antakeligvis ikke all verden. Huset kan pusses opp, og vi mener at det er mulig å bruke det igjen. Under møtet kommer vi til å diskutere om hva det kan brukes til eller om det skal rives, og jeg går inn i saken med et åpent sinn, sier Børseth.

Det er flere forhold som må avklares, mener Børseth. Ett av dem er om noen vil bo i huset etter det som har skjedd. At bekken Kaldvella går helt inntil og huset ligger helt inntil fylkesveien, kan være momenter som er avgjørende for om boligen er egnet for barnefamilier.

Andre hus

Huset på Ler er en av flere kommunale boliger kommunen har. En annen bolig som det har vært en del oppmerksomhet rundt, er det såkalte huset på hjul. Melhus formannskap godtok ikke at det skulle plasseres ved en tursti ved Gaula, og huset på hjul ble plassert i Hofstad næringspark inntil videre. Børseth opplyser at kommunen er i dialog med en framtidig bruker om hvor huset skal stå og når det skal plasseres på den aktuelle tomta.

Nylig kjøpte kommunen boliger i Strandvegen, og har også byggeplaner på Midttun-tomta på Søberg. For sistnevnte sted krever BaneNor en jernbaneundergang, og Børseth sier at kommunen jobber for å skaffe finansiering til denne.

- Private utbyggere må være med på å finansiere en ny overgang eller en undergang, sier Børseth.