Da rådmannen foreslo å sette den mobile boligbrakka ved et tursti, på et område som ikke var avsatt til boligbygging og i et flomområde, ble det blankt nei fra Melhus formannskap.

Flomfare

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varslet innsigelse om formannskapet ga klarsignal til å sette huset på hjul ved Brubakken slik rådmannen foreslo, og årsaken var fare for at huset kunne bli tatt av flom i Gaula på kort varsel.

Melhus kommune hadde planlagt å lage en beredskapsplan for å få hentet huset om det oppsto flom, men dette mente formannskapet ikke var godt nok. Politikerne mente også at det var feil signal å gi at kommunen skulle gi seg selv dispensasjon mens kommunen sier nei til private i lignende saker.

Ferdigprodusert

Huset på hjul er allerede ferdigprodusert, og står midlertidig lagret bak brannstasjonen i Melhus sentrum.

- Vi arbeider med å finne ny plassering. Det er mange hensyn som skal ivaretas, og det er nokså utfordrende å finne egnet tomt som er passende for dette boligtilbudet, forklarer virksomhetsleder Morten Børseth.

Boligen er i to etasjer. Ifølge Bygg og eiendom er den norskprodusert. Tor Ingar Verstad, leder for kommunal bolig i Melhus kommune, opplyser at boligen koster 480.000 kroner. Ettersom beløpet er under det Lov om offentlige anskaffelser setter som krav for offentlig utlysning, er bygging av boligen på hjul ikke lagt ut på anbud.

- Boligen er veltesikker, og den er godkjent av Statens vegvesen for å bli fraktet på vei, opplyser Verstad.

Vanskeligstilte

Verstad viser til at Melhus kommune har et bosettingsansvar for de mest vanskeligstilte i kommunen.

- Dette er et kommende tiltak der personer slipper å være bostedsløs, bo i campinghytte eller andre midlertidige løsninger. På grunn av personvernet og taushetsplikt kan jeg ikke kommentere dette nærmere, opplyser Verstad.

Boligen sett fra langsida.