– Vi hadde kanskje regnet med å få med hundre, og vi drømte om 200. At over 300 møtte opp er helt enormt, sier en svært glad Hjørvard Bjørnbeth i solskinnet på skistadion i Sjetnemarka søndag ettermiddag.

Lokal suksess

Det var han og leder for trimavdelingen i Gimse IL, Arne Petter Kjøraas, som kom opp med idéen om å lage en lokal variant av Trondheims opprinnelige Topp 7-arrangement under et lystig lag i januar.

Søndag morgen møtte de første opp for å ta fatt på ruta, og tilsiget av ivrige turgåere var jevnt utover hele dagen. De aller fleste var lokale, men god markedsføring hadde også lokket til seg folk fra både Fosen, Trondheim og Singsås, for å nevne noen.

Kapteinen vant

Turen Gimse IL satte opp byr på fire toppunkter - Våttåsen (403 m.o.h), Storknuken (375 m.o.h), Gråskarven (381 m.o.h) og Blisteråsen (330 m.o.h). Noen valgte å ta hele rundturen, mens andre nøyet seg med et par topper. Det var mat- og drikkestasjoner underveis, og alle fikk utdelt et kort de kunne få stemplet på hver enkelt topp som bevis. Alle som deltok fikk også en rød Topp-4-trøye i premie.

Raskest ut av de som tok turen noe mer alvorlig var Gimses a-lagskaptein Anders Olsen. Han løp alle toppene og kom i mål på tiden 1, 57, opplyser Bjørnbeth.

Begeistret ordfører

Mens Trønderbladet står og prater med de overlykkelige arrangørene kommer også Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen gående inn mot mål sammen med datteren Jenny.

– Nå har jeg virkelig sett Melhus fra ei ny side, sier hun og smiler bredt.

– Vi gikk opp på to topper, og det er ikke verst med ei på åtte år. Det var fantastisk fint, særlig oppe på Storknuken. Derfra kunne vi se hele Ånøya og Buvika.

Fortsatt mulig å gå

Topp 4-turen markerte også tjuvstarten på Sagauka i Melhus.

– Jeg tror ikke vi kunne sparket det hele i gang på en bedre måte, mener Arne Petter Kjøraas.

– Nå gleder vi oss bare til neste gang, tenk at vi skulle få denne oppslutningen allerede på første forsøk!

For de som ikke hadde mulighet søndag, har ikke toget gått helt enda. Toppunktene blir stående med stemplingsmuligheter også de neste dagene, opplyser arrangørene.