- Det generelle bildet er at folkekirken fortsatt står sterkt i Gauldal prosti. Det fastslår prost Øystein Flø i en årsrapport for prostiet, som omfatter Melhus, Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Rennebu og Oppdal.

Tallet på vielser hadde en topp i 2009 og har siden vist en viss nedgang. Tallet på dåp viser også en nedgang, særlig i forhold til antall fødte, noe som naturligvis henger sammen med at det har blitt flere som ikke er medlemmer i Den norske kirke.

- Det er vanskelig å si hva nedgangen i 2015 skyldes, men tallene for 2016 og 2017 understreker at folkekirken fortsatt står sterkt i Gauldal prosti, oppsummerer prosten.

Konfirmantene

I 2016 var det færre konfirmanter enn årene før. Prosten mistenker at det lavere konfirmasjonstallet i 2016 var tilfeldig: - Disse øker igjen i 2017 og oppslutningen om konfirmasjonen er fortsatt forunderlig stabil.

Prosten syntes det er gledelig å høre at de pårørende i dette tilfellet hadde en god opplevelse: «Heldigvis fikk vi en prest som hjalp oss veldig. Vi fikk lagd en begravelse der min manns liv var den røde tråden og ikke kirkens liturgi. Det ble en vakker og fantastisk stund med et særpreg».

Gudstjenestene

En annen indikator på oppslutningen om folkekirken er oppmøtet på julaftensgudstjenestene. Denne viser seg å være svært stabil over tid i hele prostiet, slår prosten fast i årsrapporten: Her ser vi at oppslutningen om gudstjenestene har stabilisert seg, eller vist en liten økning de siste tre årene. Når det av ressurshensyn også har blitt holdt noe færre gudstjenester fører det også til en økning i gjennomsnitt gudstjenestedeltakelse.

JUBILEUMSÅRET: Her kommer biskop Herborg Oline Finnset til Støren kirke for å være med på jubileumsgudstjenesten og holde dagens preken i september. Hun følges av t. v. prostiprest Hans-Ole Sveia, sokneprest Oddbjørn Stjern og prost Øystein Flø. Foto: Tor Arne Granmo