Jubilanten ladet opp på tredemølla da Trønderbladet intervjuet ham i desember 2008. 60-åringen visste at foran lå en krevende hverdag. Det var nemlig før han ble vigslet som Finn Wagles etterfølger som biskop i Nidarosdomen, med kong Harald og kultur- og kirkeminister Trond Giske til stede under seremonien.

Hølonding

Tor Singsaas er født på Hølonda 1. februar 1948, og vokste opp i Buvika og Melhus. Farfaren og Singsaas-navnet kommer fra Midtre Gauldal.

I dag fyller gammelbiskopen i Nidaros 70 år, og han feirer dagen sammen med familie og venner. Tor Singsaas er gift med Gunhild Gyllensten Singsaas. De har to barn og fire barnebarn.

Tor Singsaas' avgang som biskop i Nidaros ble markert i Nidarosdomen, med salmekveld lørdag 10. juni og avskjedsgudstjeneste søndag 11. juni.

Ordinert i Melhus

Singsaas ble ordinert til prest i Melhus kirke i 1978. Fra 2004 var han prost i Byåsen prosti, og så ble han utnevnt til biskop i Nidaros 27. juni 2008.

Det aller siste offentlige oppdrag som biskop i distriktet vårt var en kulturkveld i Støren kirke søndag 7. mai 2017. Han holdt foredrag om folkekirka, eller ei kirke for folket, som han ønsker å uttrykke det.

– Jeg føler meg heime her, sa Singsaas om Støren, som han er sterkt tilknyttet. Bestemora vokste opp på Støren, like i nærheten av kirka. Han hadde også en onkel som var prest i kirka på 1950-tallet.

De minste

I sin tjeneste som prest og biskop har Tor Singsaas vært opptatt av «de minste», barn, unge og marginaliserte. Han har også arbeidet for å gjøre sørsamene synlig i kirka og samfunnet.