– Vi skårer bedre enn andre barnehager på alle punkter, sier daglig leder Hilde Johnsen i Elvebakken Montessoribarnehage.

Nesten full score

I foreldreundersøkelsen gjorde Elvebakken Montessoribarnehage det best av barnehagene i Melhus, og Johnsen er svært fornøyd med en score på 4,9 av 5 mulige på spørsmålet tilfredshet samt at det var en høy svarprosent blant foreldrene. 84,3 prosent av foreldrene svarte på undersøkelsen. Barnehagen har 51 barn, og fullt belegg. Den har 13 ansatte fordelt på 11,6 årsverk.

– Ungene har det bra her, de ansatte har det bra og foreldrene er fornøyde, sier Johnsen.

OL-karneval

Fredag hadde barnehagen karneval med OL-vri, og Johnsen forteller at foreldrene ble oppmuntret til ikke å kjøpe dyre kostymer. I stedet ble de anbefalt å lage kostymer av det de har, og resultatet ble isprinsesser, heiagjeng, skiløpere og snowboardkjørere.

Karnevalet startet med at storlaksen som er de eldste barna, opptrådte som kor og så fikk ungene gå oppover en rød løper for å vise fram kostymene. Deretter var det OL-dans, katta i sekken og felles lunsj med taco.

– At vi får så godt resultat, tror jeg skyldes at vi har vært enkelt barn i fokus og vi er veldig bevisste på hvordan vi er som foreldre. Hvis vi trives på jobb, gjør vi en god jobb. Da trives ungene og vil i barnehagen. I undersøkelsen skårer vi bedre enn de andre barnehagene i Melhus på alle punkter, opplyser Johnsen.

Foreldreeid

Elvebakken Montessoribarnehage åpnet i 2003, og er foreldreeid. Når ungene starter i barnehagen, blir foreldrene automatisk eiere og seks foreldre sitter i styret.

– Mange av de ansatte har vært med siden barnehagen åpnet. Jeg har også vært med siden starten, og ble styrer i 2011. Vi følger Montessori-pedagogikk der barna skal motiveres til å gjøre alt selv. De har muligheten til å lære seg bokstaver, tall og mengde, og dette er frivillig. Ro preger avdelingene, og det tror jeg skyldes at ungene har mye å holde på med, sier Johnsen.

Ut på tur

Barnehagen ligger ved flere idrettshaller på vestsida av Melhus sentrum, og har flere turmuligheter i nærmiljøet.

– Vi har hytte i Vassfjellet som vi prøver å få brukt en gang i uka, og vi er på Hallsletta og i Folk i form-løypa, forteller Johnsen.

Trønderbladet har tidligere omtalt undersøkelsen, og der framgikk det ikke at Elvebakken Montessoribarnehage var på topp. Les mer om: om andre barnehager

OL-TID: Elvebakken Montessoribarnehage hadde fredag karneval. Sebastian, Ariana og Aleksandra samt daglig leder Hilde Johnsen og ansatt Gunhild Hulsund var med på karnevalet. Foto: Gunn Heidi Nakrem