I 07.45-tiden torsdag morgen forsvant strømmen for mange innbyggere i Skaun. I alt 994 abonnenter ble rammet av et strømbrudd.

– Det har oppstått en feil i det elektriske nettet som har ført til avbrudd i strømforsyningen, skrev Tensio i en driftsmelding.

De opplyste videre at de jobbet med saken.

– Det er foreløpig usikkert når strømmen vil være tilbake, la de til.

– Pålagt å stenge

Ifølge NRK Trafikk ble E39 mellom Børsa og Buvika stengt en kort periode som følge av strømbruddet.

– Omkjøring er skiltet, skrev NRK.

Strømbruddet i Skaun rammet innbyggere i Børsa Foto: Tensio

Trafikkoperatør Erling Drangsholt i vegtrafikksentralen opplyste til Trønderbladet klokka 08.15 at E39 var blitt gjenåpnet.

– Uten strøm blir strekningen mørklagt, og ventilasjonen slutter å fungere. Da er vi pålagt å stenge på grunn av trafikksikkerheten, sa han.

Strømløse i Melhus

Pressevakt Ingvild Asp i Tensio informerte Trønderbladet om at Tensio hadde sendt ut mannskap for å lete etter feilen.

– Vi vet foreløpig ikke hva årsaken til strømbruddet er, så enn så lenge er det uavklart når de vil få strømmen tilbake, sa hun.

Også Melhus ble rammet av strømbrudd i morgentimene torsdag. Strømbruddet strekker seg fra Kvål og nordover til Brekkåsen. Foto: Tensio

Også på Melhus oppsto det et strømbrudd like før klokka 08.00. Det opplyste en tipser til Trønderbladet, og opplysningen ble bekreftet av Tensio.

– Heller ikke der vet vi enn så lenge hva årsaken er, men vi jobber med å finne det ut, sa Asp.

Ifølge driftsmeldingen fra Tensio var i alt 873 abonnenter i Melhus strømløse torsdag morgen. Strømbruddet gjaldt området mellom Kvål og Brekkåsen, og det oppsto rundt klokka 07.45.

Strømbruddet ga anledning til å tenne lys i mørket. Foto: Torkild Wold

Klokka 09.15 opplyste en tipser til Trønderbladet at strømmen hadde kommet tilbake tilbake til ham i Melhus.

Pressevakt Asp meddelte like før klokka 10.00 at strømbruddet i Børsa delvis skyldtes en transformator som hadde sluttet å fungere.

– Da de koblet om på stedet, dukket det opp en feil til, og den er de i gang med å rette. Da tar det ikke lang tid før strømmen er tilbake for alle, sa hun.

Strømledning røk

Asp la til at strømbruddet på Melhus skyldtes at en strømledning hadde røket.

– Også dette er i ferd med å bli ordnet, legger Asp til.

Ifølge Tensio er fortsatt 41 abonnenter i Melhus uten strøm. I Skaun har alle fått strømmen tilbake. Det er status klokka 11.30.

115 abonnenter på Hølonda må vente til rundt klokka 13.30 for å få tilbake strømmen etter en planlagt strømutkobling. Foto: Tensio

Også på Hølonda er 115 abonnenter uten strøm, men dette er en planlagt strømutkobling. Her vil strømmen komme tilbake klokka 13.30.

Torsdag ettermiddag hadde samtlige abonnenter i begge kommuner fått strømmen tilbake.

Onsdag ettermiddag oppsto det et strømbrudd i Gauldalen. Da mistet nær 1.000 abonnenter strømmen på Støren, ifølge Gauldalsposten.