Årets Gauldalskonferanse er i gang i kultursalen på Gauldal skole- og kultursenter. Aina Midthjell Reppe i Næringsforeningen i Trondheimsregionen Midtre Gauldal (Nit) ønsket velkommen, og ga først ordet til professor Arne Krokan fra NTNU.

Roboter

Han snakker om nettsamfunnet vi lever i, delingsøkonomi, førerløse biler og hvordan framtiden blir for oss når alle jobbene våre er overtatt av roboter.

Ordfører Sivert Moen skal snake kort om politikk og næringsliv etter Krokan. Nav skal snakke om samarbeidet de har med det lokale næringslivet. Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank1 SMN skal ta temperaturen på næringslivet for tiden.

Vanskelige kolleger

Et foredrag som kan være interessant å få med seg for mange, er hvordan man takler primadonnaer og vanskelige kolleger. Det er foredragsholder Per Henrik Stenstrøm som skal lære opp folk i dette.

Les også: Stor optimisme under Gauldalskonferansen

Mot slutten av dagen kommer noe av det som flere venter spent på: Finn Aasmund Hobbesland, som er direktør for planprosesser og samfunnskontakt i Nye Veier AS, kommer for å fortelle om status for E6 fra Melhus til Ulsberg. Så spennende er det, at varaordfører Ole Herman Sveian fra Malvik har tatt turen til Støren.

Han håper at Nye Veier kan komme med beskjed om at de bygger hele veien i Trøndelag i en smell.

Les også: Vil vente med fire felt på E6 Melhus

foto
ROBOTFOREDRAG: Professor Arne Krokan åpnet konferansen, og fortalte om delingsøkonomi, roboter og hvordan framtiden vår blir seende ut. Og framtiden kommer kjapt.