Soknedal Bondelag inviterer den 20. august hele familien til Åpen Gård på Staverløkkjvollen. Her vil det bli mulighet for å hilse på ulike dyr, ri på hest, ta-traktor-lappen for barn, og flere aktiviteter skriver bondelaget i en pressemelding.

Servering av mat og drikke blir det også, og Bygdekvinnelaget med Ingrid, Liv og Laila står for servering av vafler.

Åpen Gård er Norges største nasjonale dugnad for å vise fram hvor maten vår kommer fra, og hele familien er invitert når Soknedal Bondelag inviterer publikum inn på gårdstunet 20. august fra kl. 11 – 15.

– Interessen for mat og landbruk er i vekst og Åpen Gård er en mulighet for å gi flere kunnskap om gårds- og seterdrift og matproduksjon, samtidig som det skal være en dag fylt av artige aktiviteter for store og små, sier Hanne Staverløkk fra Soknedal Bondelag.

Hanne Staverløkk er bonde i Soknedal sammen med mannen Eivind Staverløkk. Foto: Privat

Etter to spesielle år kan endelig Åpen Gård arrangeres som normalt. Dette er Bondelagets største enkeltarrangement med over 100.000 besøkende på landsbasis.

– Vi som jobber og brenner for norsk matproduksjon er opptatt av åpenhet og å bygge kunnskap, så det er veldig artig at så mange velger å ta turen innom. Stadig færre vokser opp på eller i nærheten av en gård, og derfor er dette en fin anledning til å se, oppleve og lære om hvor maten kommer fra.