Lørdag rundt klokka 13.40 melder politiet at en politipatrulje i formiddag rykket ut til naturreservatet i Gaulosen.

Utrykninga kom etter melding om ulovlig jakt. Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt forteller at politiet klokka 11.30, fikk melding om at to personer drev jakt fra hver sin kajakk.

Var ute i båt

– To jegere i kajakk. Anmeldes for å ha jaktet i naturreservatet, samt skutt en fredet art. To våpen er beslaglagt, melder politiet.

Operasjonsleder Johnsen sier at noen hadde observert at de to i kajakk hadde skutt og plukket opp fugl i verneområdet.

– Politiet kom i kontakt med de to i kajakk. De har skutt en måke som er en fredet art. Jakttida har startet, men ikke for måker. Den ene er i midten av 20-årene, og den andre i 30-årene. Begge er fra Trondheim, og de er anmeldt for jakt innfor et fredet område. Våpnene er beslaglagt, sier Johnsen.

Har forklart seg

Ifølge operasjonslederen har de to i kajakk avgitt en forklaring til politiet.

– Vi vil ikke gå inn på forklaringa de har gitt, og vi ønsker ikke å gå ut med detaljer, sier Johnsen.

Politiet ønsker dermed ikke å si noe om de to har generell tillatelse til å drive jakt, og om våpnene var i lovlig bruk.

Naturreservatet i Gaulosen er en viktig rasteplass for arter som gjess, og Gaulosen besøkes hver vår og vår høst av tusenvis av gjess som er på trekk. I tillegg er det en rekke andre fuglearter der. Noen av fugleartene er sjeldne.

I Gaulosen er det to fugletårn. Det ene står på melhussida av Gaula, og derfra har en utsyn til de viktige rasteområdene for fugler. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Gunn Heidi Nakrem