Lokalet Aktiviteten, som er i underetasjen til Støren alderspensjonat, kommende Støren bo- og dagsenter, ble satt opp på dugnad for 30 år siden.

I dag driftes lokalene av Støren pensjonistforening, og de leies ut i stor grad. Til for eksempel Mental Helse som hver fredag holder sin fredagskaffe her, og til minnestunder, konfirmasjoner og andre selskaper.

Les: Julemiddag i fellesskap

Ta i bruk lokalet

Nå ønsker kommunen å ta i bruk deler av Aktiviteten som garderober og toalett for sykehjemmets ansatte. Det har vært møter mellom kommunens administrasjon og Støren pensjonistforening.

Til tider har de vært enige, men leder Mathias Bruheim forteller at kommunen over tid og i det skjulte, stadig har tatt for seg større deler av arealet. Siste nytt er at de ønsker å sette opp skap ute i selve møterommet.

Bruheim la på årsmøtet ikke særlig imellom, når han fortalte hva han syntes om kommuneadministrasjonens fremferd. I utgangspunktet ønsket kommunen å ta i bruk deler av gangen og kontoret.

- Det så greit ut, vi tenkte at "ok, dette kan vi gå med på", fortalte Bruheim.

Hemmelige tegninger

Så kom det fram at kommunen likevel ønsker å ta i bruk møterommet, ved å sette opp skap. Tegningene over disse planene fikk de ikke tilsendt, men ble gitt til dem av noen som ønsket at de skulle kjenne til planene.

- Vi mener lokalet blir ødelagt med dette. Skapene vil legge beslag på så mye av lokalet. Med dette blir det slutt på å ha minnestunder og konfirmasjoner her, sa Bruheim.

Til stede på møtet var varaordfører Harald Rognes (Bygdelista), Høyres Bjørn Enge og FrPs Tor Flagestad.

Rognes hadde konferert med ordfører Sivert Moen (Sp), og sa at de kunne regne med politisk støtte fra ham selv og ordføreren.

Høyres Bjørn Enge gikk langt i å love at pensjonistforeningen skal få beholde lokalet de i dag bruker.

FrPs Flagestad støttet Enges uttalelser, og ga uttrykk for at han er fortørnet over måten pensjonistforeningen har blitt behandlet på i denne saken.

- Løs innredning

Prosjektingeniør Bernt Midthjell forklarer årsaken til at pensjonistforeningen ikke hadde fått sett de nye plantegningene med skapløsningen, var at det ikke var avholdt flere prosjektmøter etter de ble tegnet ut. Midthjell ønsker å si lite om saken, da han ikke ønsker å ta denne debatten i pressen.

- Men dette er en løs innredning, det er ingenting her som ikke er reviderbart. Dette er det samme som å sette inn en sofa, sier Midthjell.