2. juli i år skulle en mann i 20-årene dra fra Midtre Gauldal der han er bosatt, til flyplassen på Værnes. Underveis ble han stående i bilkø, og han forklarte i Trøndelag tingrett at han måtte skynde seg til flyplassen for å hente faren og for å komme seg på toalettet.

143 km/t i 80-sone

I Okstadbakkan i Trondheim ble han stanset av politiet etter å ha blitt målt til 143 km/t i 80-sonen. Da saken var oppe i Trøndelag tingrett, erkjente han straffeskyld. Han forklarte at han tenkte at han skulle ta igjen den tiden han hadde tapt på å være i bilkø.

– Han kjørte bak en sort BMW som plutselig tok av til høyre. Siktede kjørte videre til han ble stanset av politi. Politiet tok han med til en bensinstasjon, slik at han fikk gått på toalettet før han forklarte seg, står det i rettspapirene.

Ifølge tiltaltes forklaring trodde mannen at det var 100-sone på stedet.

– Han hadde ikke sett skiltet om at hastigheten var redusert til 80 km i timen. Han var ikke kjent med straffen i Norge. Han hadde ikke kjørt så fort om han hadde visst det, forklarte mannen.

Forklarte at han hadde kjørt over 200 km/t

Mannen forklarte også at han hadde kjørt over 200 km/t i hjemlandet, og at straffenivået i hjemlandet er lavere enn i Norge. Retten mente at mannen burde kjenne til straffenivået i Norge siden han over mange år hadde vært mye i Norge.

– At det er straffbart å kjøre for fort er ingen særnorsk regel, slo retten fast.

Dommen ble på 18 dagers fengsel og tap av førerrett i 14 måneder. Siden mannen har utenlandsk førerkort og ikke fast bosatt i Norge, ble han ikke pålagt å ta førerprøven på nytt. Mannen tok betenkningstid da han fikk dommen.