Kirkegarden ved Soknedal kirke er stor og har mange gravstøtter, så det er litt av en jobb å kontrollere og rette opp de støttene som heller til en eller annen kant. Et viktig arbeid som er med på å forebygge at gravstøttene ikke velter så lett.

Primus motor

Primus motor for prosjektet har vært Brynjar Træthaug, som har fått med seg gode hjelpere i sju dagsøker fra klokka 10 til 14 i tillegg til at det er gjennomført tre kveldsøkter.

Øyemål

- Vi har bare hatt med oss godt øyemål og ikke vater for å få gravstøttene til å stå mer stødig og rett. På det meste har vi vært opptil sju stykker samtidig på dugnad her, sier Brynjar Træthaug.

FINT PÅ KIRKEGARDEN: Det er greit å være to som arbeider sammen når gravstøttene på kirkegarden i Soknedal skal rettes opp. Her er det Arvid Anshus og Per E. Ekle som gjør sitt for at kirkegarden skal bli fin. Foto: Oddny Opland
DUGNAD ER FLOTT: Gravstøttene på kirkegarden i Soknedal har i sommer blitt rettet opp av dugnadsfolk. Siste dagen bestod dugnadslaget av Per E. Ekle og Arvid Anshus. I bakgrunnen er det Brynjar Træthaug og Jon Eivind Dragset som tar sin tørn. Foto: Oddny Opland