Nyinnsatt biskop Herborg Finnset runder av 200-årsuka med jubileumsgudstjeneste neste helg.

Sokneprest Oddbjørn Stjern er fornøyd med at dette hennes første oppdraget etter at hun skal innsettes som biskop i Nidarosdomen nå søndag.

- Det betyr jo mye at hun som ny biskop kommer hit for å avslutte jubileumsuka for vår kirke her på Støren, med en jubileumsgudstjeneste som også inneholder både dåp og nattverd, forteller en fornøyd sokneprest. Han legger også vekt på at det gjennom hele uka betyr helheten og variasjonen i programmet mye.

For barna

Trosopplærer Kari Digre og kateket Ragnhild Braset Ljøkjell ser også fram til jubileet og ikke minst til skolegudstjenesten i samarbeid med Støren barneskole. De understreker også at det er mange tilbud for barna i jubileumsuka og legger til at mange eldre nok ser fram til eldregudstjenesten i samarbeid med Midtre Gauldal sykehjem.

- Vi ser også fram til denne uka med forventning og ikke minst med mye musikk hvor også Ronny Kjøsen deltar i mye av det, smiler de to.

To spesielle konserter blir det også, den kjente sangerinnen Solveig Slettahjell skal torsdag opptre sammen med Hauka Mannskor med konserten Arve med sanger fra kirke og bedehus.

Symfonisk helaften

Lørdag skal Størens egen pianist Sigstein Folgerø spille en symfonisk jubileumskonsert og Oddbjørn Stjern er overbvist at dette blir store konserter i tillegg til alle de andre tilbudene i løpet av jubileumsuka. Kirka er også pusset opp med maling både utvendig og innvendig med bidrag fra både kommunen og bedrifter.

- Det har skjedd mye de siste par årene, og i høst blir også boken om kirka utgitt med Asbjørn Furunes som redaktør, avslutter en opptimistisk sokneprest Oddbjørn Stjern.