Det er klart for et politisk skifte i Midtre Gauldal, etter 20 år med Arbeiderpartiordfører. Ny ordfører i kommunen heter Sivert Moen fra Senterpartiet.

Trønderbladet snakket med ham i titiden torsdag kveld, i det han var på vei inn til et signeringsmøte med de tre andre partiene i samarbeidet: Høyre, FrP og Bygdelista.

Onsdag kveld skulle de fire partiene signere samarbeidsavtalen seg imellom. Dagene og ukene framover vil bli brukt til å danne en felles plattform for politikken, som skal føres de kommende fire årene.

Senterpartiet gjorde et brakvalg, og økte oppslutningen med over 10 prosentpoeng. Alle de tre andre partiene i samarbeidskoalisjonen gjorde dårlige valg. Høyre beholdt med et nødskrik sine tre mandater, FrP mistet ett mandat og Bygdelista mistet tre av sine seks mandater.

Arbeiderpartiet gjorde også et meget solid valg, men helt på tampen glapp flertallet sammen med KrF og Venstre. Dermed ble det åpen bane for Senterpartiet.

– Vi har hatt møter med Arbeiderpartiet på formiddagen. Det strandet på at vi ikke ble enige om ordførerjobben. Det var et av hovedmålene våre. Når valget gikk som det gikk, følte vi at vi kunne stille krav om det, sier Moen.

KrF og Venstre var lojaleDe har også hatt samtaler med Venstre og KrF, men Moen forteller at de støttet opp om Arbeiderpartiet.

– De var heller ikke villige til å snakke med de tre andre partiene (Høyre, Bygdelista og FrP, red. anm.). Da blir det i alle fall sånn en periode, sier Moen.

– Er dere litt skuffet over at det ble slik?

– Nei. Vi har oppnådd målet vårt ved valget. Da tror jeg vi må si at vi er kjempeglade. Vi har også kommet fram til en løsning, som gir oss muligheten til å beholde styrken vår framover også, sier Moen.