Trønderbladet skrev for noen dager siden at både nye Flå barnehage og nye Eid barnehage blir utsatt fordi rådmannen vil sette i gang ny anbudskonkurranse. To av tre anbydere ble vraket og i tillegg viser anbudene at det ligger an til kraftig prisøkning sammenlignet med bevilgninga kommunestyret har foretatt.

Kommunestyret skal i dag tirsdag blant annet behandle tertialrapporten, og i den skriver rådmannen blant annet om utsettelsen av de to barnehagene.

Sigmund Gråbak fra Melhuslista har tatt kontakt med Trønderbladet etter å ha lest artikkelen om de to utsatte barnehagene, og forteller at han vil stille spørsmål i kommunestyret om hva som er statusen for de to barnehagene. Gråbak sier at han er meget overrasket over det som har skjedd. Tidligere har han uttrykt glede over at grunnervervet på Ler lot seg ordne etter at Melhuslista fikk gehør for at kommunen skulle ta en ny runde med grunneieren.

Spørsmålene Gråbak reiser er:

- hva som er status for framdrifta når det gjelder de to barnehagene

- om ordføreren er trygg på at det ikke er gjort feil under anbudskonkurransen

- om det i anbudskonkurransen er stilt krav som gjør byggene unaturlig kostbare

- hvem som har tatt beslutninga om at det skal bygges i massivtre og hvem som har tatt beslutninga om at det skal bygges i passivhusstandard

- og om ordføreren vil arbeide for å sikre at opprinnelig  framdrift for barnehagene ivaretas