Fisken hoppet og spratt i Litlvatnet i Frøsetmarka på Støren og det var godt med mannskap da Støren jeger- og fiskerforening inviterte til fiskekurs for barn. Men ingen barn kom til kurset som var sist søndag, forteller Hans Morten Breiby som leder foreningas fiskeutvalg.

– Da vi hadde introfiske for voksne for å lære dem det grunnleggende, kom det sju personer. Jeg vet ikke hvorfor ingen møtte opp til dette kurset som skulle være for barna. Det er utrolig dårlig av den voksne generasjonen at de ikke tar med ungene på fisketur, sier Breiby.

Breiby forteller at foreninga har fått 5000 kroner fra Norges jeger- og fiskerforbund for å ha kurset for barn. Alt var godt tilrettelagt med stenger og hjelpere, og det var bare noen minutter å gå til vannet der det skulle fiskes. Det var også lett å få fisk på kroken.

HJELPERE: Sigve Nilsen Hustad (14) prøver fiskelykken, mens Nils-Petter Rogneslien, Åse Lill Salomonsen, Hans Petter Breiby, Johnny Hustad og Liv Breiby var med som hjelpere.

Introfiske for laks

En av dem som syntes det var moro å få tilslag på fiskinga, var Sigve Nilsen Hustad (14) som var med sammen med hjelpemannskapet.

– Jeg fisker hele tida og overalt. Rekorden er en torsk på 10,4 kilo som jeg tok utenfor Hitra. Jeg har også fisket i Gaula, og i fjor tok jeg to lakser hvor den ene var på 4,5 kilo og den andre på 1,3 kilo, sier 14-åringen.

Breiby gir ikke opp håpet om at folk vil komme til foreningas aktiviteter, og han forteller at det blir introfiske for laksefiske kommende lørdag. Da blir det satt av 200 meter av valdet foreninga har og det blir fiskekonkurranse med premier for 50.000 kroner. 29.–30. juni blir det introkurs for damer på Refset vald, og 4. august blir det Fiskesommer på Ramstadsjøen.