Tirsdag kveld ble Melhus kommunes næringspris for 2017 delt ut av ordfører Gunnar Krogstad. Utdelinga skjedde i pausen til Melhus kommunestyre, og mottakeren var daglig leder Anders Flaarønning i Brødrene Flaarønning på Ler.

Etablert i 1868

I mai vedtok Melhus formannskap at den tradisjonsrike bedriften skulle få næringsprisen for 2017, og begrunnelsen var blant annet at bedriften Brødrene Flaarønning har utviklet seg til å bli en stor engrosbedrift med utvikling og markedsføring av gaveartikler og turistartikler basert på norske tradisjoner.

Bedriften har 15 ansatte og omsetninga i for var på 52 millioner kroner. Den er særlig kjent for trollene som er godt mottatt av både utenlandske og norske turister. De originale Ny Form-trollene produseres av bedriften og distribueres til en rekke land.

Glad mottaker

Det var en stolt og glad daglig leder som tok imot prisen, og han berømmet de ansattes innsats for bedriften. I tillegg understreket han hvor takknemlig han er for at bedriften er tildelt kommunens næringspris.

Brødrene Flaarønning ble etablert for 150 år siden og Anders Flaarønning er femte generasjon Flaarønning

Prisen består av et diplom og et kunstverk av melhuskunstneren Jarle Øien Farmen. Kunstneren utformer motivet på kunstverket slik at det skal passe til bedriftens oppgaver. Årets kunstverk heter «Troll finnes overalt».